Adalet Bakanlığı GYS Son Karar Soru Bankası Savaş Yayınları 2020
Adalet Bakanlığı GYS Son Karar Soru Bankası Savaş Yayınları 2020
% 20 İndirim
368,00
460,00
  • Baskı tarihi
  • Temmuz 2020
  • Baskı sayısı
  • 1. baskı
  • Sayfa sayısı
  • 814
  • Ebat
  • 16x24
  • Cilt
  • --
Yayınevi Savaş Yayınevi
Satış Adedi 35
Stok Sayısı 465
Barkod 9786257127202
Para Puan
Adet
Fiyatı düşünce haber ver
Paylaşın :
Ürün Açıklamaları

Adalet Bakanlığı
Görevde Yükselme Sınavları
Yazı İşleri Müdürlüğü
Son Karar
Soru Bankası


Savaş Yayınları 2020

Çıkmış ve Özgün 1248 Adet Soru



Prof. Dr. Ahmet Nohutçu
Cumhuriyet Savcısı Olcay Aslan
Av. Olcay Ekşioğlu
YİM Bektaş Murat Gölbaşı



İdari İşler Müdürlüğü
Merkez Şube Müdürlüğü
Merkez Şeflikleri
Adli Sicil Şube Müdürlüğü
Adli Sicil Şeflikleri
Merkez ve Taşra Bilgi İşlem Müdürlüğü
Merkez ve Taşra Şeflikleri
Koruma ve Güvenlik Amirliği
Koruma ve Güvenlik Şeflikleri
Zabıt Kâtipliği

Anayasa Hukuku
İdare Hukuku
İdari Yargılama Hukuku
Ceza Hukuku Genel Hükümler
Ceza Muhakemesi Hukuku
Ceza ve Güvenlik Tedbirleri Hakkında Kanun 
Medeni Hukuk
Medeni Usul Hukuku
Adli ve İdari Yargı Adalet Komisyonlarının Yapısı ve Görevleri İle Yargı Örgütü
Cumhurbaşkanlığı 1 Nolu Kararnamesi
Kalem Mevzuatı ve Yargı Harçları
Tebligat Hukuku
Adalet Bakanlığı Disiplin Yönetmeliği
Resmi Yazışma Kuralları
Bilgisayar ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP)
Bakanlık Genelgeleri


 
  • 10 Haziran 2020 Tarihinde Yayımlanan 63 ve 64 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri
  • 14 Nisan 2020 Tarih 7242 Sayılı Kanunla Yapılan Ceza Muhakemesi Kanunu Değişikleri
Dâhil Tüm Güncel Mevzuat Değişiklik ve Yenilikleri Çerçevesinde Hazırlanmıştır.
 
ÖNSÖZ
     5 Eylül 2020 Cumartesi günü yapılacak ve 14.668 adayın Yazı İşleri Müdürlüğü, 1.162 adayın da İdari İşler Müdürlüğü için başvurduğu Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına hazırlık amacıyla kaleme alınmış iş bu SON KARAR SORU BANKAMIZDA, sadece sınav odaklı seçilmiş ve hazırlanmış toplam 1248 adet tamamı çözümlü soru bulunmaktadır.
     Kitapta yer alan sorular üç kategoride toplanmaktadır:
  1. 1) 07/10/2017 ve 09/10/2016 Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarının çözülmüş soruları
  2. 2) ÖSYM tarafından yapılan Hakimlik, Kaymakamlık, Müfettişlik gibi diğer sınavlarda sorulmuş ve Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı’nda da sorulma ihtimalinin yüksek olduğu çıkmış çözümlü sorular
  3. 3) ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda sorulan soruların dikkatlice ve detaylı analizi yapılarak önümüzdeki sınavda çıkma ihtimali kuvvetli özgün çözümlü sorular
     Bu kitabı yazarı olan aynı uzman yazar kadrosuyla hazırladığımız ve Haziran 2020 ayında yayımlanan Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavları KONU ANLATIMI kitabımızda yer alan toplam 1000 sorunun pekçoğuna bu kitapta çözümüyle birlikte yer verilmekle beraber, SON KARAR SORU BANKAMIZDA 400’e yakın farklı ve yeni eklenmiş soru da yer almaktadır.
     Elinizde tuttuğunuz Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavları SON KARAR SORU BANKASI kitabımızı aşağıdaki noktalara dikkat ederek hazırladık:
  •      Başta 10 Haziran 2020 Tarihinde Sonuncusu Çıkarılan 64 adet Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin merkezi idarenin başkent teşkilatı olan Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklar teşkilatı ile kamu tüzelkişiliklerinde getirdiği pek çok önemli değişikliklerden, 14 Nisan 2020 Tarih 7242 Sayılı Kanunla Yapılan Ceza Muhakemesi Kanunu değişiklerine varıncaya kadar sınav kapsamındaki tüm konuları ilgilendiren TÜM GÜNCEL MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ DİKKATE ALINMIŞTIR.
  •      Kitapta yer alan sorular kadar soruların çözümlerinde de adayların kavrayıp farkına varması gereken bilgiler, konu tekrarı mahiyetinde doyurucu açıklamalar, önemli noktalar ve açıklamalar konmuştur.
  •      07/10/2017 ve 09/10/2016 tarihlerinde yapılan Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarının soruları dikkatle tahlil edilerek, gelme ihtimali beliren özel ve teknik konularla yeni soru tarzlarına yönelik özgün sorular ve açıklamalar ilave edilmiştir.
  •      Okuyucu tarafından sınavda sorulma ihtimali kuvvetli olan noktaların, konuların, değişikliklerin ve yeniliklerin rahatça görülüp farkına varılması için dikkat çekici özel kutular açılmış, vurgulamalar yapılmıştır.
  •      Soruların çözümünde soyut ve kuramsal sözel anlatımı somutlaştırmak ve akılda daha somut kalmasını sağlayabilmek için önemli kutular, kritik tüyolar, pratik ancak doyurucu açıklamalar, sınavlarda gözünüzde canlanacak şema ve tablolar, sınav esnasında cankurtaran mesabesinde size katkı sağlayacak formüller, büyük ve kalın harfle yazılmış veya altıçizilmiş kavram ve ibareler kullanılarak SINAV MANTIĞINA HIZLICA ADAPTE OLMANIZ hedeflenmiştir.
     Çok Kıymetli, Cefakâr ve Çilekeş Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı adayları; bir konuyu pekiştirmenin en iyi yolu soru çözmektir. Sınavı kazanmak için öncesinde bol soru çözerek, pratik yapmak başarılı olabilmenizin olmazsa olmaz şartıdır. Sınav öncesinde bol soru çözerek pratik yapanlar, soru çözmeyenlere göre kesinlikle daha fazla başarılı olmaktadırlar.
     Sınava hazırlanırken BOL VE ÇOK SORU ÇÖZMEK:
     
Çalıştığınız konuları daha iyi anlamanızı ve pekişmesini sağladığı gibi, size sınav öncesinde pratik kazandırır, öğrendiğiniz bilgileri geri çağırmayı öğretir ki, sınavda tam da sizden istenen şey budur.
     
Öğrendiğiniz bilginin nasıl kullanılabileceği hakkında size yol gösterir.
     
Öğrendiklerinizin çeldirici seçenekleriyle birlikte nasıl sorulabileceği hakkında size fikir verir.
     
Hangi konulara daha fazla ağırlık vermenizi sağlayarak, gereksiz yerlerde zaman harcamanızı önler, önemsiz yerlerde gezinmenizi engeller ve sınav sürecinde en kıymetli değer olan zamandan tasarruf ettirir.
     
Sizin değil soru hazırlayanların neyi önemsedikleri ve nasıl soru sorabilecekleri anlamanızı sağlayarak, sınavda soruları kolaylıkla ve rahatlıkla soru çözmenizi sağlar.
     
Eksik konuları hatırlatarak, ilgili konulara yoğunlaşmanızı sağlar.
     
Nihayet, sınavda karşılaşacağınız tereddütleri, yanılmaları, şaşırmaları ve aksilikleri önceden deneyimleyerek kendinizden emin ve güvenle gireceğiniz sınavda başarılı olmanızda katalizör etkisi yapar.
     
Sonuç olarak, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavları SON KARAR SORU BANKASI’nı çözüp bitirdiğinizde, sınav kapsamındaki sorumlu olduğunuz tüm dersleri pratik, hızlı ancak hiçbir konuyu ve sınav detayını atlamaksızın nitelikli bir özetini ve ciddi bir biçimde tekrarını yapmış olacaksınız.
     Yazar kadrosu olarak bilgi, bilim, uzmanlık ve tecrübenin referansı ve büyük bir emek ile yazılan bu kitabın, yargı camiasının mutfağı olan kalem hizmetlerinin cefakar emektarlarının muhatabı olduğu başta Yazı İşleri Müdürlüğü olmak üzere, İdari İşler Müdürlüğü, Merkez ve Adli Sicil Şube Müdürlüğü ve Şeflikleri, Merkez ve Taşra Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Şeflikleri, Koruma ve Güvenlik Amirliği ve Şeflikleri, Zabıt Katipliği sınavlarında, mesleki kariyer hedeflerinize ulaşmanızda azami katkı sağlaması ve meslek hayatınıza yeni bir vizyon katması dileğiyle şimdiden başarılar diliyoruz.
     Bilvesile, kuramsal ve pratik bilgisi ile konularında uzman, yetkin ve deneyim sahibi yazar arkadaşlarım Cumhuriyet Savcısı Olcay ASLAN, Avukat Olcay EKŞİOĞLU ve Yazı İşleri Müdürü Bektaş Murat GÖLBAŞI’ya çok değerli katkıları için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kitabın dizgisini gerçekleştiren, pozitif enerjisiyle biz yazarları teşvik eden Ümmühan Eroğlu’na ve bu eserin oluşmasında kapılarını bize açan, yüzlerce Hukuk kitabının basımını yaparak adalet camiasına çok ciddi hizmetleri bulunan Yayınevi sahibi Barış Mahmut GEZERKAYA’ya gönülden teşekkür ediyorum.
24.07.2020
Prof. Dr. Ahmet NOHUTÇU

 
ÖNEMLİ NOT:
Son Karar Soru Bankası kitabımız matbaaya girmek üzereyken TBMM’de 22 Temmuz 2020 tarihinde 7251 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kabul edildi. Mezkûr Kanun, görevde yükselme sınavları kapsamındaki 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda çok kapsamlı ve önemli değişiklikler gerçekleştirdi.
Ancak söz konusu değişiklikler veya diğer mevzuat yenilikleri, 5 Eylül 2020 tarihinde yapılacak Görevde Yükselme Sınavlarında sorulmayacaktır. Çünkü Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin Geçici 7. Maddesinde şu hüküm bulunmaktadır:
Bu maddenin yayımı tarihinden önce duyurusu yapılmış ve başvuru süresi bitmiş olan görevde yükselme eğitimleri ve sınavları ile unvan değişikliği sınavları, duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilir.
Bu durum, Adalet Bakanlığı’nın Eğitim Dairesi Başkanlığı internet sayfasında “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde şöyle ifade edilmiştir: “Belirtilen mevzuat hükmü gereğince, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, duyuru tarihi olan 03.07.2020 TARİHİNDE YÜRÜRLÜKTE BULUNAN MEVZUAT HÜKÜMLERİNE GÖRE GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNDEN DEĞİŞEN MEVZUAT HÜKÜMLERİNDEN SORUMLU OLUNMAYACAKTIR.*
Binaenaleyh, 5 Eylül 2020 tarihinde yapılacak Görevde Yükselme Sınavlarında, 03.07.2020 tarihinden sonra kabul edilecek ve yürürlüğe girecek kanun, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, yönetmelik, genelge veya diğer düzenleyici işlemler gibi mevzuat değişikliklerinden soru sorulmayacaktır.
 
*https://edb.adalet.gov.tr/SayfaDetay/gorevde-yukselme-ve-unvan-degisikligi-sinavlari-ile-ilgili-sikca-sorulan-sorular02072020103112
 
KONU BAŞLIKLARI TOPLAM SORU SAYISI
Anayasa Hukuku 213
İdare Hukuku 110
İdari Yargılama Usulü Hukuku 75
Ceza Hukuku Genel Hükümleri 56
Ceza Muhakemesi Hukuku 77
Ceza ve Güvenlik Tedbirleri Hakkında Kanun 24
Medeni Hukuk 61
Medeni Usul Hukuku 139
Adli ve İdari Yargı Adalet Komisyonlarının Yapısı ve Görevleri İle Yargı Örgütü 97
Cumhurbaşkanlığı 1 Nolu Kararnamesi 23
Kalem Mevzuatı ve Yargı Harçları 109
Tebligat Hukuku 106
Adalet Bakanlığı Disiplin Yönetmeliği 20
Resmi Yazışma Kuralları 53
Bilgisayar ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi 44
Bakanlık Genelgeleri 41
TOPLAM 1248

Kitapta Yazarların Sorumlu Olduğu Bölümler:
1-2-3. Bölümler - Ahmet NOHUTÇU
4-5-6-8. Bölümler - Olcay ASLAN
7. Bölüm - Olcay EKŞİOĞLU
9-10-11-12-13-14-15-16. Bölümler - Bektaş Murat GÖLBAŞI

 
Ödeme Seçenekleri
Akbank - Axess
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
195.06 TL 390 TL
132.57 TL 398 TL
101.48 TL 406 TL
Ziraat Bankası
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
189.2 TL 378 TL
128.57 TL 386 TL
98.34 TL 393 TL
Garanti Bankası - BonusCard
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
194.59 TL 389 TL
130.5 TL 391 TL
100 TL 400 TL
Türkiye İş Bankası - Maximum Kart
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
194.94 TL 390 TL
132.58 TL 398 TL
101.49 TL 406 TL
VakıfBank (Yeni sistem POS)
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
194.52 TL 389 TL
132.11 TL 396 TL
101.23 TL 405 TL
Yorumlar
YORUMLARSize Yorumunuzu Yazın

Bu Ürünü Nasıl Buldunuz ?

YORUMLARA GÖZ ATIN
Yorum bulunmamaktadır
Lütfen resimdeki 3 karakterli yazıyı kutuya sırasıyla yazınız
Güvenlik Resmi
BENZER ÜRÜNLER
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Konu Soru Seti Savaş Yayınları 2024
% 32
1.100,00
750,00
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Soru Bankası Savaş Yayınları 2024
% 30
550,00
385,00
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Konu Anlatım Kitabı Savaş Yayınları 2024
% 30
550,00
385,00
HMGS Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı Soru Bankası Savaş Yayınları 2024
% 30
1.500,00
1.050,00
İşçilerin Kişisel Verilerinin İşlenmesi - Volkan Avcı
% 20
175,00
140,00
Turkish Constitutional Law - Ahmet Nohutçu
% 20
300,00
240,00
Türkiye İçin Yeni Anayasa Vizyonu ve Yol Haritası Takım - Ahmet Nohutçu
% 22
690,00
540,00
Türkiye İçin Yeni Anayasa Vizyonu ve Yol Haritası Cilt 2 - Ahmet Nohutçu
% 20
350,00
280,00
Kısa/Kolay Vergi Hukuku - Nurettin Bilici Ekim 2023
% 5
95,00
90,25
İsviçre Medeni Kanunu'ndaki Son Gelişmeler - Kudret Güven
% 20
795,00
636,00
Mobbingle Mücadelede Bilim - İsmail Hamit Hancı, Elif Gamze Özcan
% 20
160,00
128,00
10 Nisan Komiser Yardımcılığı ve Misyon Koruma Savaş Yayınları 2023
% 30
1.200,00
840,00
Çocuk Yazıları - Türkan Yalçın
% 20
590,00
472,00
İşçinin İşe Geç Kalması ve Devamsızlığı - Mehmet Halis Karaman
% 20
145,00
116,00
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi - Murat Sezginer
% 20
650,00
520,00