Temel Gıda Analizleri - Vildan Uylaşer, Fikri Başoğlu
1.Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
2.Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
3.Kül Tayini
4.pH ve Toplam Asit Tayini
5.Özgül Ağırlık Tayini
6.Yoğunluk Tayini
7.Protein Tayini
8.Tuz Tayini
9.Şeker Tayini
10.Askorbik Asit
11.Koruyucu Madde
12.CO2 Tayini
13.Sularda Sertlik Tayini
14.Antioksidan Aktivite Tayini
15.Toplam Fenolik Bileşiklerin Tayini
16.Siyah Leke
17.Böcek Tayini
18.Yağ Tayini
19.Yağlarda Kırılma İndisi Tayini – Yağlarda Serbest Yağ Asitleri Tayini – Yağlarda İyot Sayısı Tayini
20.Yağlarda Peroksit Tayini – Yağlarda Sabunlaşma Sayısı Tayini
21.Sabun Deneyi
22.Yağlarda Kayma Noktası Tayini – Kreis Testi
23.Gıdalarda Renk Tayini
24.Sütte Asitlik Tayini
25.Sütte Yağ Tayini
26.Etlerde Kokuşma TAyini
27.Hidrosimetil Furfural Tayini
28.Meyve Sularında Koruyucu Madde Aranması
29.Nitrat Tayini
30.Buğdayda Hektolitre Ağırlığı Tayini
31.Gluten (Öz) Miktarı Tayin