Kat Mülkiyeti ve Toplu Yapılarda Kat Malikleri Kurulu - Başak Ergül
Sanayileşme ve hızlı nüfus artışıyla birlikte büyük şehirlerdeki konut ihtiyacı daha da artmış ve müstakil evler yerini çok katlı yapılara bırakmıştır. Ancak bu değişimle birlikte yeni hukuki düzenlemeler de büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir, zira 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan kat malikleri kurulu ve yönetime ilişkin hükümler, zamanla ortaya çıkan toplu yapı ihtiyacı sonucunda yetersiz kalmaya başlamıştır.
Kat Mülkiyeti Kanunu'nun getirdiği düzenlemeler ve toplu yapılara ilişkin 5711 sayılı Kanun'la getirilen değişikliklerin kapsamlı bir şekilde incelendiği kitapta ayrıca konular, kat mülkiyeti kavramının hukuki niteliğinden, toplu yapı yönetimine kadar geniş bir yelpazede ele alınarak, hem klasik kat mülkiyeti hem de toplu yapıların yönetim organları ve uygulamaları detaylı bir biçimde analiz edilmiştir.
Kitapta; kat malikleri kurullarının oluşumu, yetkileri, toplantı usulleri ve karar alma süreçleri gibi önemli yönetim unsurları tartışılmış, ayrıca toplu yapılarda birden fazla kat malikleri kurulunun oluşturulmasıyla ortaya çıkan yönetimsel zorluklar ve çözüm önerileri ele alınmıştır. Kat malikleri kurullarının toplanabilmesi için gerekli olan toplantı yeter sayıları, oy hakları ve karar yeter sayılarının da ayrıntılı bir şekilde irdelendiği kitap, uygulamada karşılaşılan sorunlara dair derinlemesine bir bakış sunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
Kat Mülkiyeti ve Toplu Yapılar
Kat Malikleri Kurullarının Oluşturulması ve Yetkileri
Kat Malikleri Kurulları Toplantı ve Karar Yeter Sayıları
Kat Malikleri Kurulları Kararlarının İptal Edilmesi ve Hakimin Müdahalesi