Restoran Açmak İstiyorum - Necdet Koç
Eğer bu kitap size bir restoran açmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını hissettirebilecek ve
kararlarınızı sorgulatabilecekse, amacına ulaşmış olacaktır. Restoran işine giriyorsanız, siz ar-
kadaşlarınıza içki ısmarlarken, başkalarının işi sizin için yürüteceği fikrini aklınızdan çıkarın. Yaptığınız
yatırımın en ücra köşelerine kadar içine girip, gözlerinizi dört açmalı ve gerçekçi beklentiler içinde
olmalısınız. Zayıf noktalarınızı iyi tanımlayıp, onları güçlendirmek için ya-
pabileceklerinizi gözden geçirmelisiniz. Kendinize güvenin ve uygun bir finansal desteğe sahip olun.
Kendinizinkini açmadan önce mümkünse bir restoranda deneyimlerinizi artırın. Uzun saatler
çalışmayı ve bolca sorun çözmeyi göze alın. Söylendiği gibi, başarılı bir restoran çok kârlı ve
ödüllendirici olabilir. Çünkü bir restoranı bu hale getirmek oldukça meşakkatlidir. Herhangi bir
mecrada sizin için söylenecek olumlu cümleler, en büyük başarınız olacaktır. Misafirlerinizi iyi yemek,
iyi içki, iyi servis ve iyi ambiyansla memnun etmek tatmin edicidir. Bir restorana sahip olmak, her gün
sahnede olmak gibidir. Her yeni gün, ayrı bir galadır. Ve yaptıklarınızı doğru yapmak için yalnızca tek
bir şansınız vardır. Fakat her şeyin yolunda gittiği bir günün sonunda, oturup tüm bunları sizin
yaptığınızı fark etmeniz kadar tatmin edici bir duygu olamaz. Sahne bitmiş, perde kapanmış ve
galanız mükemmel geçmiştir. Bu artık bütün yorgunluklara bedeldir. Seyirciden alkışı koparıp kulise
öyle gitmek, bütün yorgunluğunuzu unutturacaktır.