Gıda Teknolojisi - Sıdıka Bulduk
Bu kitapta sırasıyla; gıda teknolojisinin tarihçesi, değişen beslenme alışkanlıkları, gıda teknolojisinin tanımı, gıda muhafaza yöntemleri, gıdaların muhafaza yöntemlerindeki teknolojik gelişmeler, kurutarak muhafaza, konserve, süt teknolojisi, tahıl teknolojisi, besinlerin dondurularak saklanması, baharatla saklama, et teknolojisi, meyve-sebze işleme teknolojisi, şekerle saklama, sirke teknolojisi, asitle saklama, yağ teknolojisi, radyasyon işleminin teknolojik yönleri ve fonksiyonel besinlere yer verilmiştir.
Konu Başlıkları
 |
Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri |
 |
Gıdaların Muhafaza Yöntemlerindeki Teknolojik Gelişmeler |
 |
Konserve |
 |
Süt Teknolojisi |
 |
Tahıl (Hububat) Teknolojisi |
 |
Et ve Et Ürünlerinin Teknolojisi |
 |
Besinleri Dondurarak Saklama |
 |
Besinlerin Tuz ve Baharat ile Saklanması |
 |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi |
 |
Radyasyon İşleminin Teknolojik Yönleri |
 |
Gıda Katkı Maddeleri |
 |
Gıdaları Depolama Sistemleri |