Devletlerin Uzay Faaliyetlerinden Doğan Sorumluluğu - 	Mustafa Serhat Kaşıkara
Devletlerin Uzay Faaliyetlerinden Doğan Sorumluluğu - Mustafa Serhat Kaşıkara
% 10 İndirim
135,00
150,00
  • Genel özellikler
  • Baskı tarihi
  • Şubat 2017
  • Baskı sayısı
  • 1. baskı
  • Sayfa sayısı
  • 221
  • Ebat
  • 16x24
  • Cilt
  • --
Yayınevi Adalet Yayınevi
Satış Adedi 1
Barkod 9786053001126
Para Puan
Stokta Yoktur
Stoğa girince haber ver
Paylaşın :
Ürün Açıklamaları
Devletlerin Uzay Faaliyetlerinden Doğan Sorumluluğu - Mustafa Serhat Kaşıkara

Uzay Kimilerine göre önemli olmayan, kimilerine göre ise oldukça önemli. Bu konuyu seçmemde, göklere olan sevgim en başta gelir. Fakat yine de, bir an düşündüğümde, kendime güler ve bir an da olsa irkiliveririm hâlen. Çünkü, uçsuz bucaksız devasa büyüklükteki evrene adım atmak, uzayı biraz da olsa anlayıp tarif edebilmeye çalışmak, gerçekten büyük cesaret isteyen bir iştir. Fakat bu cesaret, cahilce gerçekleşen bir cüret asla değildir. 
Peki, siz gökyüzüne baktığınızda ne görüyorsunuz? Eğer gündüz vaktindeyseniz, göz kamaştıran ışığıyla Güneş’i ve yakalayabilirseniz belki de Ay’ı görür; eğer gece vaktindeyseniz, gökyüzündeki bir fener misali Ay’ı görürsünüz. Yine vakit gece ve hava da bulutsuzsa, çok şanslısınız! Çünkü sonsuz sayıda olan yıldızların gözle görülebilen parlaklıktakilerini rahatça seyre dalabilirsiniz. Büyük şehirlerde, çıplak gözle birkaç yüz yıldızı görebilirsiniz. Ama şehrin ışıklarından arınmış ve şehirden uzak mekânlarda ya da bir deniz yolculuğundaysanız, çok daha fazla yıldızı gözlemleme fırsatı bulursunuz. Dahası, bu seyirde, gezegenleri ve şanslıysanız, bir kuyrukluyıldızı bile görebilirsiniz. Şayet profesyonel bir teleskopla göğe bakarsanız, daha fazlasını görürsünüz. Bazıları, bu bahsettiğim serüveni yaşayabilmek ve onun eşsiz tadına varabilmek için gecelerce ve saatler boyunca gökyüzünü gözlemleyerek yıldızları, gezegenleri ve gökyüzündeki farklı cisimleri incelerler. Bu kişilere, astronomya da gökbilimcidenir. Bir bilim dalını ifade eden astronomisözcüğü ise, Yunancada yıldızve düzenlemeanlamına gelen iki sözcükten türetilmiştir. 
Küçüklükten beridir beni cezbederek hep ilgimi çeken gökyüzüne olan bu ilgim, beni, amatör gökbilimciliğe yönlendirmiştir. Göklere olan ve giderek artan bu merak ve tutkum, artık bir ilgiden öte, bir özleme dönüşür hâle gelmiştir. İşte, bu eserin hazırlanmasının esas nedeni budur: Gökleri çok özlemem. 
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, geçmişte birçok kez dile getirdiği, fakat gerçek anlam ve mahiyetinin ancak ileriki zamanlarda anlaşılabildiği düşüncelerinden birisi olan İstikbâl göklerdedir sözü, neden bu konunun seçilip üzerinde araştırmada bulunulduğuna ve bunun sonucunda da, bu eserin neden vücuda getirildiğine ilişkin soruların cevabını, bir kez daha özetler niteliktedir. 
Prof. Dr. Mesut ÖNEN, 1986 yılında yazdığı bir eserinde, Uluslararası Uzay Hukuku Kurallarını ise, Türkiye’nin henüz taraf olmadığı, fakat önemli gördüğümüz Uluslararası Anlaşmaları da kapsayacak biçimde derledik. Zira, Türkiye’nin yakın bir zamanda bunlara da katılacağını düşünüyoruz ve öğrencilerimizin, insanlığın bu olağanüstü serüveninde şimdiden fikir sahibi olmalarının yararına inanıyoruz. ifadesinde bulunmuştur. Bu, onun ne kadar ileri görüşlü bir hukukçu olduğunun kanıtıdır. Böylesi bir düşünüş tarzının, geleceğin saygın hukukçuları olacak gençlerimize cesaret ve manevî destek vereceğini umuyorum. 
İtiraf etmek gerekirse, bu çalışmama başlamadan evvel çalışmak isteğim konu hakkında müşahede ve istişarelerde bulunurken kimi dost ve meslektaşlar, ince bir tebessüm etmiş; bazı hocalar ise, bu konudan tez çıkmaz! deyip durumun mahiyetini anla(ya)madan geçiştirivermişlerdir. Ama, göklere dair sahip olduğumuz yüksek sevgi, en az onun sahip olduğu yükseklik kadar olunca, çalışmaya başlama ve sonlandırma isteği ve azmi, her geçen gün daha da alevlenmiş ve siz bu satırları okurken, nihayetine ermiştir. 
Uluslararası Kamu Hukuku’nun spesifik bir alanı olan Uzay Hukukunun ve Uzay Hukuku açısından büyük öneme sahip olan, uzay faaliyetleri nedeniyle oluşan zararlar dolayısıyla devletlerin sorumluluğu konusunun işlendiği bu eser, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans kapsamında sürdürülen öğrenim faaliyeti ve bunun akabinde gerçekleştirilen yazım süreci sonucunda tamamlanarak 2015 yılında başarıyla savunulmuş olan bir bilimsel araştırmanın ürünüdür. 
Elinizde tuttuğunuz kitapta, -gözden geçirilerek bazı düzenlemelerin ve yeni eklemelerin yapıldığı kısımların olmasına rağmen- çalışma konusunu teşkil eden tezin özgün biçimine büyük oranda bağlı kalındığını belirtmek isterim. Özgün biçime bağlı kalma yolundaki isteğin gerekçelerinden biri, onca emek verildikten sonra ortaya çıkmış bir tezin hiç değiştirilmeden bilim dünyasının önüne çıkartılarak okuyuculara sunulmasıdır. Dolayısıyla, değerli hocam Prof. Dr. Ahmet MUMCU’nun da kendi doktora tezinin basımı konusunda vurguladığı gibi, kitabın okuyucusu yıllar önce bir acemi bilim insanıolan yazarın, beceri, muhakeme ve başarısını olumlu-olumsuz noktalardan değerlendirebilmelidir. Çünkü böylesi bir tutumun, özgün biçimiyle ele alınıp okuyucuya sunulan bir tez ile yeni nesil genç ve çiçeği burnundaki bilim insanlarına da iyi birer örnek teşkil edeceği düşünülmektedir. Özgün biçime bağlı kalma yolundaki isteğin diğer gerekçesi ise, çalışılan bu tez konusunun, güncelliğini yitirmeyen bir içeriğe sahip olmasıdır. Diğer bir deyişle, çalışmanın kitap olarak teşekkül etme aşamasındaki süre zarfında, konuyla doğrudan ilgili bir başka çalışmanın Türk alanyazını (literatür) anlamında yapılmamış olmasıdır. Bununla birlikte, mevcut uluslararası antlaşma ve uluslararası teamüllere (yapılageliş) dayanan bu tez konusunun, kendisini ilgilendiren ve çığır açıcı nitelikte olan yeni bir uluslararası antlaşma yahut yapılageliş kuralı ile karşı karşıya kalmamasıdır. 
Pek tabiidir ki, çalışma esnasında, çalışma yapılan alanı anlamaya ve onu hakkıyla anlatabilme hususuna ilişkin olabildiğince yoğun çaba sarf edilmiştir. Buna rağmen, çalışmamızın, doğal olarak, eksiklik ve hatalar içermesi pek muhtemeldir. Bunları peşinen kabul etmekle birlikte, bahsi geçen hususlara ilişkin öneri ve eleştirileriniz, ileriki yıllarda bu çalışmanın geleceğine ne şekilde yön vereceği açısından olduğu kadar yazarı açısından da büyük öneme sahiptir. Bu yüzden, desteğinizi esirgemekten lütfen çekinmeyiniz. Bu bağlamda, aşağıda belirtilen e-posta adresime, her türlü görüş, öneri ve eleştirilerinizi iletebilirsiniz. 
Yoğun bir mesai, büyük bir çaba, tükenmeyen bir azim ve karşılıksız bir adanmışlığın ürünü olan bu çalışmamızın, öğreti ve uygulamacıların yanı sıra ilgi duyan araştırmacılara ve de Türk Hukuk Camiasına faydalı ve yol gösterici olması, en büyük temennimizdir. 
Siz değerli okuyucularıma en içten saygı ve selâmlarımı sunarım.


 
Ödeme Seçenekleri
Akbank - Axess
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
71.56 TL 143 TL
48.63 TL 146 TL
37.23 TL 149 TL
Ziraat Bankası
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
69.41 TL 139 TL
47.16 TL 141 TL
36.08 TL 144 TL
Garanti Bankası - BonusCard
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
71.38 TL 143 TL
47.87 TL 144 TL
36.68 TL 147 TL
Türkiye İş Bankası - Maximum Kart
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
71.51 TL 143 TL
48.64 TL 146 TL
37.23 TL 149 TL
VakıfBank (Yeni sistem POS)
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
71.36 TL 143 TL
48.47 TL 145 TL
37.14 TL 149 TL
Yorumlar
YORUMLARSize Yorumunuzu Yazın

Bu Ürünü Nasıl Buldunuz ?

YORUMLARA GÖZ ATIN
Yorum bulunmamaktadır
Lütfen resimdeki 3 karakterli yazıyı kutuya sırasıyla yazınız
Güvenlik Resmi
BENZER ÜRÜNLER
4857 Sayılı İş Kanununda Kadın İşçiler Cinsiyet Ayrımı ve Eşitlik İlkesi - Merve Kaftan Yılmaz
% 10
290,00
261,00
Türk İdari Yargılama Hukukunda Temyiz - Oğuzhan Güzel
% 10
440,00
396,00
Şirketler Hukuku Pratik Çalışmalar - Murat Yusuf Akın, Özlem Karaman Coşkun
200,00
200,00
Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanıma ve Tenfizinde Usul Hukuku - Sevim Didem Bekiş
% 10
305,00
274,50
Anonim Şirketlerde Mali Durum Bozulması ve İyileştirme Önlemleri - Memet Sinan Cebe
% 10
725,00
652,50
Ceza Muhakemesi Hukukunda Suçlu Sayılmama Hakkı - Elif Ergüne
% 10
700,00
630,00
Devletler Üstü Hukukun Oluşumu ve Devletlerin Egemenlik Hakları - Halit Serhan Ercivelek
% 10
280,00
252,00
Ceza Muhakemesinde Kanun Yoluna Başvuru Hakkı - Hazal Algan Canseven
% 10
600,00
540,00
Medeni Hukuk Açısından Hekim ve Hasta İlişkisinde Müdahale Aydınlatması - Özgün Çelebi
% 10
500,00
450,00
Alfabetik Kavramlarla Sosyal Güvenlik Hukuku - Bektaş Kar
% 10
1.850,00
1.665,00
Cezalandırıcı Tazminata Hükmedilen Yabancı Mahkeme Kararlarının Tenfizi - Emirhan Kallenci
450,00
450,00
Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu Başkanı Haksız-Eşitsiz Uygulaması - Hamdi Korkmaz
340,00
340,00
International Business Law - Tuğrul Ansay, Işık Önay, Cem Veziroğlu
% 10
750,00
675,00
Anonim Şirketlerde Kâr Payında İmtiyaz - Ayşe Güneş Aydın
% 10
279,00
251,10
Devremülk ve Devretatil Sözleşmeleri - Muhammed Alparslan Budak, Mehmet Şengül
% 10
328,00
295,20